Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos sült túrótorta

105 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 db biocitrom
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg túró
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 4 db érett őszibarack
  • 5 ek narancslikőr
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az őszibarackos sült túrótorta omlós tésztájához a lisztet összemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A sütőt alsó és felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 20 x 30 cm-es sütőformát kibélelünk a méreténél kissé nagyobbra nyújtott tésztával, és az alját villával megszurkáljuk.
  3. A töltelékhez a megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
  4. A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval habbá verjük.
  5. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom héját és levét.
  6. Végül beleforgatjuk a rászitált keményítőt, valamint a tojáshabot.
  7. A túrós masszát a tésztára simítjuk, és a formát az előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.
  8. Közben a megmosott barackot kimagozzuk és cikkekre vágjuk.
  9. A cikkeket elrendezzük az elősütött tésztán, és meglocsoljuk a likőrrel.
  10. A süteményt változatlan hőfokon készre sütjük 40-45 perc alatt, majd a formában hagyjuk kihűlni. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss