Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos sült túrótorta

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához a lisztet összemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A sütőt alsó és felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 20 x 30 cm-es sütőformát kibélelünk a méreténél kissé nagyobbra nyújtott tésztával, és az alját villával megszurkáljuk.
  3. A töltelékhez a megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom héját és levét. Végül beleforgatjuk a rászitált keményítőt, valamint a tojáshabot.
  4. A túrós masszát a tésztára simítjuk, és a formát az előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Közben a megmosott barackot kimagozzuk és cikkekre vágjuk. A cikkeket elrendezzük az elősütött tésztán, és meglocsoljuk a likőrrel. A süteményt változatlan hőfokon készre sütjük 40-45 perc alatt, majd a formában hagyjuk kihűlni. 

ISTENI BARACKOS SÜTEMÉNYEK >>> 

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss