Elkészítés: A csatos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem. A tésztához a tojássárgáját a cukorral, a vízzel és a szárított élesztővel kikeverem, a felvert fehérjét és a lisztet is hozzáadom, a tortaformába öntöm, és kb. 5-8 perc alatt megsütöm. Hűlni hagyom.
A nagyon hideg tejszínt felverem, utána beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verem.
A joghurtokba keverem a a zselatint, mikróban addig melegítem, míg felolvad. Hűlés után a tejszínt és a joghurtot összevegyítem.
A barackokat meghámozom, vékony cikkekre vágom.
A megsült tésztát a a barackkal kirakom. 8 darabot félreteszek a tetejére, a maradékot apró kockára vágva belekeverem óvatosan a tejszín és joghurt keverékbe, majd a barackkal megrakott piskóta tetejére öntöm. A tetejét a félretett barackokkal díszítem.
Kb. 1-2 óra alatt a hűtőben megszilárdul, a tortaforma csatját lebontva szeletelhető is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre