Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos habcsóktorta gyömbéres csokiöntettel

MME MME
1 1.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A négy tojás fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, miközben lassú adagolással hozzákeverjük a cukrot. Amikor a cukor feloldódott, a sűrű kemény krémet sütőpapíron vastagon, nem elsimítva eloszlatjuk, és 150 fokon kb. egy órán keresztül sütjük. Amíg sül, mi elkészítjük az önteteket.

A tejszínt kevés cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Egy másik edényben gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, kandírozott gyömbérrel és némi reszelt narancshéjjal,valamint az őszibarackbefőtt kevés levével elkeverjük. Ha megsült a hab, a tejszínes öntetet eloszlatjuk rajta, majd rárakjuk a kockákra vágott őszibarackot. Erre jöhet a csokis öntetünk, amire öszetört pirított mogyorót vagy mandulát szórunk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek