Elkészítés: A négy tojás fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, miközben lassú adagolással hozzákeverjük a cukrot. Amikor a cukor feloldódott, a sűrű kemény krémet sütőpapíron vastagon, nem elsimítva eloszlatjuk, és 150 fokon kb. egy órán keresztül sütjük. Amíg sül, mi elkészítjük az önteteket.
A tejszínt kevés cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Egy másik edényben gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, kandírozott gyömbérrel és némi reszelt narancshéjjal,valamint az őszibarackbefőtt kevés levével elkeverjük. Ha megsült a hab, a tejszínes öntetet eloszlatjuk rajta, majd rárakjuk a kockákra vágott őszibarackot. Erre jöhet a csokis öntetünk, amire öszetört pirított mogyorót vagy mandulát szórunk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre