hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos gyümölcsrizs csokipudinggal

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 dl rizs
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 kiskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag étcsokis pudingpor (főzős)
  • A díszítéshez:
  • tortadara
  • jégcukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy edényben a leírásnak megfelelően elkészítem az étcsokis pudingot, félreteszem, lefedem.

Egy másik edényben kb 3 dl vizet forralok, mehet bele a citromhéj, a vaj, az ánizsmag, a fahéj, a vaníliás cukor és a megmosott rizs. Lassan forralva a rizsszemek puhulásáig főzöm, majd egy pohárban bekeverem az 5 kanál cukrot és a vaníliás pudingport a tej másik felével, és a rizshez adom, felforralom, kész is. Belekeverem a felkockázott őszibarackot, pár szemet meghagyok a díszítéshez.

Üvegpohárban egymásra halmozom a két krémet, díszítem.

Megjegyzés

Ha kókusztejjel csináljuk, még finomabb. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek