Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos gratin (crumble)

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az őszibaracklét egy lábaskába öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és szelíd tűzön a felére beforraljuk, hagyjuk kihűlni. Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Az őszibarackléhez adjuk a likőrt, összeforgatjuk az őszibarackkal, majd kivajazott sütőtálba öntjük.

A maradék vajat a liszttel, a fahéjjal és az őrölt mandulával összemorzsoljuk, az őszibarack tetejére szórjuk egyenletesen.

Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss