Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos galette

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4-5 db őszibarack
  • 2-3 marék dió
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • Valamint:
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a csipet sóval és összemorzsoljuk a hideg vajjal.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind!) Ezután fóliábacsomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. 
  2. A diót egy teflon serpenyőben állandó kevergetés mellett aranybarnárapörköljük. Ezután kihűtjük, majd ledaráljuk. A mascarponét simárakeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.Hozzá a darált diót is.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. 4 egyforma nagyságú kört vágunk belőle (egy fedőtis tehetünk a tésztára, és aztvágjuk körbe). A tésztakörök közepére rákenjük a mascarponés-diós tölteléket, majd ráhelyezzük a felszeletelt őszibarackot. Az üresen maradt tésztát felhajtpgatjuk a töltelékre.
  4. A megtölött tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd lekenjük őket a felvert tojással, és megszórjuk a darabolt dióval. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

Ízlés szerint másfajta gyümölccsel is megsüthető. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss