Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos Fekete-erdő kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 7 db tojássárgája
  • 22 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 7 tojásfehérje kemény habja
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 üveg őszibarack befőtt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 8 lap zselatin˙(24 gr)
  • 5 dl tejszínhab
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A pudingporokat, a lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tésztamasszát elfelezzük, és külön 2 piskótát sütünk.

A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudingporokat kevés befőttlével simára keverjük, majd a többi befőttlével felfőzzük.
A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük.

Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel.

A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot, és a másik lappal befedjük.

A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük, és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss