Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos csirkecomb rizzsel

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat grillcsirke-fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá, és sütőben 30-35 percig sütjük. Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején sütőpapírral lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
  2. A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat, és 2-3 percig összepároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, összeforgatjuk.
  3. A rizst a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.
  4. A sütési idő lejárta előtt, leszedjűk a sütőpapírt, a húsra - mellé szedjük a barackokat, addig sütjük míg ropogós, piros nem lesz a csirke.

Ezek is érdekelhetnek

Friss