hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos-barackpálinkás-mascarponés torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 db fél őszibarack konzerv szeletelve
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • kevés só
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl házi barackpálinka
  • 1 dl baracklé (konzervből)
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 2-3 evőkanál porcukor, ízlés szerint
  • pici só
  • 1 csomag zselatin fix
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 db fél őszibarack felkockázva
  • A tetejére:
  • 3 db fél őszibarack szeletelve
  • pár szem málna (csak a színe miatt)
  • fél csomag tortazselatin
  • 1 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Először a krémet csinálom meg, hogy összeálljon, mert a piskóta hamar megvan. Egy tálban a tejszínhabot (32 %-os) felverem a porcukorral és a habfixálóval. Ezután belekeverem a mascarponét, a pálinkát, a citrom levét és héját, a zselatinfixet és a baracklevet, majd ezt is kikeverem. Végül hozzáadom a felkockázott őszibarackot. Ezzel a krém készen van, mehet a hűtőbe.

A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral szintén kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot is belekeverem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb kerek tortaformába kerek sütőpapírt vágok, majd beleöntöm a tésztát. 3 db fél őszibarackot felszeletelek, és szépen belerakom a tésztába, majd megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.

Kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor lehűlt, karimát teszek köré és az elkészített krémet rákanalazom, elsimítom a tetejét. A megmaradt 3 db fél őszibarackot szintén vékonyra szeletelem és körberakom vele a tetejét, málnaszemekkel díszítem.

Végül egy bögrébe szórom a fél zacskó tortazselét, erre öntök 1 dl vizet, és 1 percre a mikróba teszem. Éppen hogy felforrjon, majd kevergetem egy kissé, hogy hűljön, és ecsettel megkenem a gyümölcsök tetejét, a maradékot pedig kiskanállal rácsurgatom a tetejére. (Nem szeretem a sok zselatint, de egy pici kell, hogy szép fényes maradjon.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss