Elkészítés: Először a krémet csinálom meg, hogy összeálljon, mert a piskóta hamar megvan. Egy tálban a tejszínhabot (32 %-os) felverem a porcukorral és a habfixálóval. Ezután belekeverem a mascarponét, a pálinkát, a citrom levét és héját, a zselatinfixet és a baracklevet, majd ezt is kikeverem. Végül hozzáadom a felkockázott őszibarackot. Ezzel a krém készen van, mehet a hűtőbe.
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral szintén kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot is belekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb kerek tortaformába kerek sütőpapírt vágok, majd beleöntöm a tésztát. 3 db fél őszibarackot felszeletelek, és szépen belerakom a tésztába, majd megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor lehűlt, karimát teszek köré és az elkészített krémet rákanalazom, elsimítom a tetejét. A megmaradt 3 db fél őszibarackot szintén vékonyra szeletelem és körberakom vele a tetejét, málnaszemekkel díszítem.
Végül egy bögrébe szórom a fél zacskó tortazselét, erre öntök 1 dl vizet, és 1 percre a mikróba teszem. Éppen hogy felforrjon, majd kevergetem egy kissé, hogy hűljön, és ecsettel megkenem a gyümölcsök tetejét, a maradékot pedig kiskanállal rácsurgatom a tetejére. (Nem szeretem a sok zselatint, de egy pici kell, hogy szép fényes maradjon.)