Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackbólé

15 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, kimagozott őszibarackot vékony cikkekre vágjuk. A megmosott citrom sárga héját spirál alakban vagy csíkokban lehámozzuk, a levét kifacsarjuk. Bóléstálban a citromhéjat, a barackot és a cukrot összekeverjük 3 ek citromlével és a likőrrel, majd letakarva a hűtőbe tesszük kb. 5 órára.
  2. A leöblített rozmaringszálakat a barackhoz adjuk, majd az egészet jól átforgatjuk, felöntjük a borral, és letakarva visszatesszük a hűtőbe további kb. 5 órára. Végül fogyasztás előtt felöntjük a jéghideg pezsgővel. Üvegpoharakba szórt jégkockákra töltve, rozmaringgal díszítve kínáljuk.
A sárga húsú őszibarackot fehérborral és fehér pezsgővel vagy habzóborral, a fehér húsút rozé borral és pezsgővel öntsd fel. Még izgalmasabb lesz a bóléd, ha a rozmaringgal együtt 3 szál bazsalikomot is teszel bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss