Őszibarack süti (lakodalmas desszert)

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 kevés rumaroma
  • 2 dl tej
  • A tetejére:
  • 1 kis üveg vérnarancs aroma
  • 1 db tojásfehérje
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. A tésztát egy órán át a hűtőben pihentetjük, majd dió nagyságú gömböket formálunk belőle. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
  2. Még melegen kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, majd hozzákeverjük a baracklekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük a tésztát.
  3. A félgömböket nem töltjük púposra, éppen csak a telerakjuk, majd egy kevés töltelékkel összeragasztunk két félgömböt. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével lekenjük, és kristálycukorba forgatjuk. Levelekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss