Őszibarack süti III.

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • zsír
  • porcukor
  • tojás
  • vaníliás cukor
  • tej
  • liszt
  • sütőpor
  • kakaópor
  • rum
  • dió
  • baracklekvár
  • körte aroma
  • tojás
  • kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a zsírt, a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet jól összekeverjük. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, amibe beleteszünk 1 csomag sütőport. Az összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de a pihentetés után formázhatóvá válik.

Dió nagyságú gombócokat sodrunk belőle, és nem szorosan - sütőpapírral bélelt - tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.

Ha egy kicsit kihűlt, akkor a lapos aljánál fogva kikaparjuk a belsejüket.

A töltelékhez a kiszedett tésztát a baracklekvárral, a kakaóporral és a rummal elkeverjük. Utána belekeverjük a diót, és ezzel a masszával megtöltjük az üres sütemény belsejét, majd kettesével összeborítjuk a lapos felükkel.

Az így kapott barackokat bekenjük császárkörte aromával, amitől szép piros színük lesz. Színezés után tojásfehérjével is bekenjük a külsejűket, majd rögtön meghempergetjük kristálycukorban. Ezután hagyjuk száradni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss