Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack süti III.

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 13 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 dl rum
  • 20 dkg darált dió
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • Valamint:
  • császárkörte aroma
  • 1 tojásfehérje
  • kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a zsírt, a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet jól összekeverjük. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, amibe beleteszünk 1 csomag sütőport. Az összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de a pihentetés után formázhatóvá válik.

Dió nagyságú gombócokat sodrunk belőle, és nem szorosan - sütőpapírral bélelt - tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.

Ha egy kicsit kihűlt, akkor a lapos aljánál fogva kikaparjuk a belsejüket.

A töltelékhez a kiszedett tésztát a baracklekvárral, a kakaóporral és a rummal elkeverjük. Utána belekeverjük a diót, és ezzel a masszával megtöltjük az üres sütemény belsejét, majd kettesével összeborítjuk a lapos felükkel.

Az így kapott barackokat bekenjük császárkörte aromával, amitől szép piros színük lesz. Színezés után tojásfehérjével is bekenjük a külsejűket, majd rögtön meghempergetjük kristálycukorban. Ezután hagyjuk száradni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss