Elkészítés: A tésztához a zsírt, a porcukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet jól összekeverjük. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, amibe beleteszünk 1 csomag sütőport. Az összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de a pihentetés után formázhatóvá válik.
Dió nagyságú gombócokat sodrunk belőle, és nem szorosan - sütőpapírral bélelt - tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.
Ha egy kicsit kihűlt, akkor a lapos aljánál fogva kikaparjuk a belsejüket.
A töltelékhez a kiszedett tésztát a baracklekvárral, a kakaóporral és a rummal elkeverjük. Utána belekeverjük a diót, és ezzel a masszával megtöltjük az üres sütemény belsejét, majd kettesével összeborítjuk a lapos felükkel.
Az így kapott barackokat bekenjük császárkörte aromával, amitől szép piros színük lesz. Színezés után tojásfehérjével is bekenjük a külsejűket, majd rögtön meghempergetjük kristálycukorban. Ezután hagyjuk száradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre