hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack süti II.

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 2 dl tej
  • 75 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • kevés rum
  • A díszítéshez:
  • vérnarancs aroma
  • porcukor
  • zöld marcipán
  • szegfűszeg

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát géppel bedagasszuk, majd addig pihentetjük, amíg a diótölteléket elkészítjük a hozzávalókból.

Ezután a tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és a tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük, világos színűre.

Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes kerek formájú legyen. Ebbe kerül a töltelék, de a tésztamaradékokból a diótöltelékbe is keverünk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen. Kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük.

Másnap folytatjuk, mert addigra megköt a barackunk, a tölteléktől. Vérnarancs aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipán leveleket a vájatba, hogy megtartsa őket. Tálcán kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon sokszor megsütöttem, és mindig sikere volt. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss