Őszibarack sütemény, ahogy Edit készíti

90 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • zsír
  • porcukor
  • tojássárgája
  • sütőpor
  • vaníliás cukor
  • tej
  • liszt
  • A kisült tészta kikapart belseje
  • cukrozatlan kakaópor
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • darált dió
  • baracklekvár
  • rumaroma
  • tej
  • vérnarancsaroma
  • tojásfehérje
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
  3. A töltelékhez a kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A félgömböket megtöltjük a kihűlt töltelékkel: ügyeljünk arra, hogy ne töltsük őket púposra, akkor jó, ha éppen csak tele vannak. Egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
  5. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét. A felvert tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

HAGYOMÁNYOS LAKODALMAS SÜTEMÉNYEK 

MENNYEI APRÓSÜTEMÉNY EGYSZERŰEN: VANÍLIÁS-DIÓS KIFLI 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A DIÓS SÜTEMÉNYED! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss