Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 ok, hogy több őszibarackot egyél

A nyár és az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse kétségtelenül az őszibarack - ínycsiklandó süteményeket, smoothie-kat vagy krémleveseket is készíthetsz belőle. Ráadásul nem csak finom, de nagyon egészséges is!
1. Segít megelőzni a rákot

Mivel a gyümölcs tele van antioxidánsokkal, segít meggátolni a daganatos betegségek kialakulását. A benne található fenolsavak képesek megállítani a mellráksejtek növekedését, valamint megakadályozzák a rákos sejtek elterjedését a tüdőben. Egy igazi csodaszer!

2. Szépítő hatással bír

Magas antioxidáns-tartalma miatt a bőrödet is megszépíti - hidratál és ránctalanító hatása is van. Sőt, magas cinktartalmának hála, a körmödet és a hajadat is megerősíti. Sőt, akár arcpakolást is készíthetsz belőle: mixelj össze 1 db őszibarackot, és adj hozzá 2 kanál mézet, majd vidd fel az arcodra! Hagyd hatni 15-20 percig, majd mosd le, és az őszibarack frissítő, regeneráló hatását azonnal érezni fogod!

3. Segít leadni a pluszkilókat

Az őszibaracknak alacsony a kalóriatartalma (átlagosan 68 kalória), hiszen 85-90%-a víz, így akkor sem kell lemondanod róla, ha diétázol. Sőt, rosttartalmának köszönhetően az anyagcserét is felgyorsítja!

4. Megvéd a szív- és érrendszeri betegségektől

Az őszibarack rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és javítja a vérkeringést, valamint segít megelőzni a stroke és a szívbetegségek kialakulását. Magas magnézium- és szeléntartalmának hála ugyanis javítja a közérzetet, felfrissít és nyugtató hatása is van, így képes csökkenteni a vérnyomást. 

5. Javítja a látást

Mivel a gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, rendszeres fogyasztása javítja a látást, valamint megelőzi a hályogképződést, így a szemed egészségét is védi. Gondoltad volna, hogy ennyi pozitív hatása van az őszibaracknak?

NE FALD BE AZ ÖSSZESET! 9+1 TIPP AZ ŐSZIBARACK FELHASZNÁLÁSÁRA>>> 
6 OK, HOGY MINDEN NAP EGYÉL MÁLNÁT>>> 
7 BOMBA ÉRV, AMIÉRT ÉRDEMES BANÁNT ENNED!>>> 
FOGYJ EGY HÉTVÉGE ALATT MÁSFÉL KILÓT! ITT AZ ŐSZIBARACK DIÉTA MINTAMENÜVEL!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss