Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk. A sajtot és a kenyeret kis kockákra vágjuk. A dió felét durván összevagdaljuk. Az almát és a körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Egy negyed almát finomra lereszelünk, a többit a körtével együtt vékony szeletkékre vágjuk. Összekeverjük az ecetet az almapéppel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A zellert, az almát, a körtét, a sajtot, a vágott diót és a kenyérkockákat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk. A dióbelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre