Az őszi hagymaleves elkészítéséhez a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk és felaprítjuk (minél kisebb kockára vágjuk, annál hamarabb megfő).
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú fokozaton üvegesere pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a sárgarépát és a karalábét. Összekeverjük, és 5 percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor megfőtt, hűlni hagyjuk, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, egy kis tejszínnel gazdagíthatjuk.
Én tálalásnál tettem rá reszelt sajtot és schnittlauch-t. De lehet pirított zsemlekockákkal vagy ízlés szerint bármivel lehet tálalni, akár magába enni. - Anna0323
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!