Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszi hagymaleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg burgonya
  • 3 db vöröshagyma (közepes)
  • 4 db fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db karalábé (kisebb)
  • 1 ek kókuszzsír
  • 4 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk kaklukfű
  • 1 tk fehérbors

Elkészítés

  1. A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk és felaprítjuk (minél kisebb kockára vágjuk, annál hamarabb megfő).
  2. A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú fokozaton üvegesere pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a sárgarépát és a karalábét. Összekeverjük, és 5 percig kevergetve pároljuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
  4. Amikor megfőtt, hűlni hagyjuk, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. 

    A 10 LEGFINOMABB HAGYMALEVES, AMI GARANTÁLTAN LAKTAT ÉS ÁTMELEGÍT >>> 

    MITŐL LESZ TÖKÉLETES A HAGYMALEVES? TIPPEK, TRÜKKÖK, MEGOLDÁSOK >>> 

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: HAGYMALEVES SAJTOS PIRÍTÓSSAL - AHOGY A FRANCIÁK CSINÁLJÁK  >>> 

Megjegyzés

Én tálalásnál tettem rá reszelt sajtot és schnittlauch-t. De lehet pirított zsemlekockákkal vagy ízlés szerint bármivel lehet tálalni, akár magába enni. - Anna0323

Ezek is érdekelhetnek

Friss