Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszi gyümölcsös szelet

120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapok készítése: a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk és egyenként kinyújtjuk tepsi méretre. Az egyiket befektetjük a sütőpapírral fedett tepsibe. Bőven megkenjük meggylekvárral. Rátesszük a másik lapot.
  2. A piskóta készítése: az almát a reszelőnk durvább részén lereszeljük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd apránként a tejet és a sütőporos lisztet felváltva. Végül hozzákeverjük a vágott diót és az almát.
  3. A masszát a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig (kb. 40 percig) sütjük. Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. A megsült tésztát kiborítjuk egy tálcára, a papírt lehúzzuk róla. Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
  4. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a megsült forró sütire kanalazzuk. Csokireszelékkel díszíthetjük. Hagyjuk teljesen megszáradni a habot. Másnap szeleteljük fel.

GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTA (SÜTÉS NÉLKÜLI)>>> 

GYÜMÖLCSÖS KOSÁRKÁK>>> 

ERDEI GYÜMÖLCSÖS PANNA COTTA>>> 

Megjegyzés

Egy kis sütemény is készült. Saját alkotás, én találtam ki. Fantasztikusan finom. Próbáljátok ki! (20×30 cm-es tepsihez.) - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss