Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 olcsó és színpompás őszi virág, amivel káprázatos balkonkertet varázsolhatsz az erkélyre

default user icon
MME
Bár az időjárást tekintve nyár van, a naptár már jelzi, hogy közelednek a hűvösebb hónapok, amikor a balkonládákban a virágaink átállnak téli üzemmódra. Szerencsére azonban a hosszan kitartó muskátlik mellett is vannak olyan növények, amelyek szinte egészen a durva fagy beálltáig képesek színpompás hajtásokat hozni! Mutatjuk a három kedvencünket.

Ősszel új korszakába lép a természet, így a terasz, az erkély virágai is. Bár a muskátli még kitart, az egynyáriak veszítenek kissé fényükből, egyre kevesebb a virág, egyre üresebbnek tűnnek a balkonládák. Szomorkodásra azonban semmi ok: jöhetnek a csodás őszi virágok! Megfelelő ültetéssel és egy kis odafigyeléssel akár a tél beálltáig is pompázhat az erkély!

ŐSzi kedvenceink - így gondozd őket!

  • Öntözés: ezek a növények igénytelenebbek, mint a nyáriak, locsolni elég hetente egyszer.
  • Ültetés: ahonnan kikerült valamilyen egynyári, a helyére mehet is egy-egy tő ezekből.
  • Elhelyezés: arra figyeljünk, hogy ezek a növények se álljanak teljesen árnyékban, jó, ha naponta pár órát éri őket a nap.
  • Tápoldatozás: kéthetente vagy havonta, mérsékelten.

A top 3 őszi virág

A krizantém

A krizantém igen jól tűri a hideget, kellő ápolás mellett dúsan virágzik. Színpompás virágaival egyben az ősz jelképe is. Az alacsonyabb krizantémfajták balkonládákban, virágládákban is csodálatosan megmaradnak. Rendszeres locsolásukról azonban nem szabad megfeledkezni! – írja a lakáskultúra.hu.

 

Árvácska

Az egyik legkedveltebb virágunk, a csodás színekben virító árvácska kimondottan a hűvösebb időjárást kedveli. A kerti árvácska hosszabb ideig virágzik, és fagytűrőbb is, mint a korábban elterjedt vadárvácska. Így ez a faj csodásan díszíti az erkélyt ősszel és a kemény fagyok beálltáig télen is.


erika, hanga, CSARAB

Az erikák közé nagyok sok izgalmas megjelenésű faj tartozik. Közös jellemzőjük, hogy fagytűrőek, akár november közepéig is színpompássá varázsolják az erkélyt. Mivel a havazást is jól viselik, nyugodtan kint hagyhatjuk egész télire a teraszon. Arra figyeljünk, hogy mindig elegendő fényt kapjon a növény, és a földjét soha ne hagyjuk kiszáradni. Még a tavasz beköszönte előtt, azaz mielőtt megjelennének az első új hajtások, ajánlott megmetszeni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss