Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostyatorta grillázskrémmel töltve (Pischinger)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 db ostyalap (15x30 cm)
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg cukor
  • 5-10 dkg dió (és/vagy mandula, mogyoró)
  • ecet
  • olaj
  • A vajkrémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • 2-4 ek Tiramisu krémlikör

Elkészítés

  1. A grillázshoz világos sárgára pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a darált vagy aprított magvat, jól elkeverjük. (Pár csepp ecetet hozzáadva nyújthatóbb lesz.)
  2. Olajozott márványra, tepsire vagy tányérra kiöntjük, 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Amikor megkeményedett, széttörjük. Egy részét porrá daráljuk, a többit aprítjuk.
  3. A krémhez habosra keverjük a vajat a szitált porcukorral, hozzáadjuk a karamellport, és lazítjuk a likőrrel.
  4. A két ostyalapot krémmel töltjük, a harmadikat rátesszük, vékonyan krémet simítunk rá, megszórjuk az aprított grillázzsal.A lapokat kissé egymásra nyomjuk. Kihűlés után forró késsel tetszés szerint szeleteljük.

GRILLÁZSOS ALMALEKVÁR>>> 

MASCARPONÉS GRILLÁZSGOLYÓ>>> 

MOGYORÓHABOS OSTYA>>> 

Megjegyzés

Készen vásárolhatunk grillázst, ebben az esetben pillanatok alatt készíthetünk finom csemegét. Tölthetjük citromos, csokoládés, stb. vajkrémmel, vagy pudingos krémmel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek