Elkészítés: Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy, adjunk hozzá lisztet. Hat részre osztjuk, majd kb. fél órát pihentetjük, kelesztjük. Közben a margarint kikeverjük a vaníliás porcukorral meg a kakaóval.
Pihentetés után a tésztákat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Hármar-hármat összefonunk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további fél órát pihentetjük. A tetejüket sütés előtt tojássárgával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre