Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostoros kalács, ahogy Szabi a pék készíti

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az ostoros kalács tésztájához a tejet a tojással és a tojássárgákkal összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Beleszórjuk a cukrot, a lisztet, végül a sót és lassan dagasztani kezdjük.
  2. 3 perc után hozzáadjuk a vajkockákat és 4-5 perces gyors dagasztásra váltunk.
  3. Az elkészült tésztát gömbölyítjük, és egy kiolajozott tálban letakarva pihentetjük 45 percet.
  4. 3 darab 11x25 cm-es pástétomformát gazdagon kivajazunk és félretesszük.
  5. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük és betesszük a hűtőbe. (Ezt előző este érdemes előkészíteni, hogy jól összeérjen a töltelék.)
  6. 9 egyenlő részre szedjük a tésztát, gömbölyítjük és letakarva pihentetjük a pulton. 
  7. Téglalapokra nyújtjuk a tésztadarabokat, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és hármas fonással megfonjuk mindhárom kalácsot.
  8. A kalácsokat letojásozzuk, és 45 percet kelesztjük őket, fedetlenül.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. A megkelt kalácsokat újra letojásozzuk, és nagyjából 32 perc alatt (alsó-felső sütési módban) készre sütjük.

Nézzétek meg, hogyan készül Szabi zseniális ostoros kalácsa:

Ezek is érdekelhetnek

Friss