Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogy megúszd az ősszel felkúszó pluszkilókat!

default user icon
MME
Szeptemberben új időszámítás kezdődik, búcsút mondunk a nyárnak. Lassan újra előkerülnek a hosszabb nadrágok és a bővebb felsők is, és a precíz diétával, sporttal elért álomalak rövidesen a múlt ködébe vész. Tippjeinkkel könnyebb lesz megőrizned a formádat!
„Két legyet egy csapásra” edzések 

Szerencsére szép őszünk van, érdemes tehát elhagyni a klímás konditermet, és kimozdulni a szabadba, legalább hetente egyszer, minimum egy órára. Az iskola- és óvodakezdéssel vagy egy új munkahellyel járó stresszt elűzheti például egy hosszabb kirándulás. Arra azért figyelj, hogy olyan tempóban sétálj, amikor a beszéd már nem megy olyan könnyen, mert a pulzusodnak a megfelelő zónába kell kerülnie ahhoz, hogy a zsírégetés beinduljon. Ha pedig már elég edzett vagy hozzá, jöhet egy kis erdei futás vagy kerékpározás. A hegyekben a sok emelkedő és lejtő meghódítása csak úgy égeti a kalóriákat!

Tölts még egyet!

Ne csak a nyári hőségben gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről, hanem hűvösebb időben is! Már minimális dehidratáltság mellett is csökkenhet a koncentrálóképesség, amihez gyakran fejfájás is társul, illetve sportolás közben visszaeshet a teljesítményed. Ezek kombinációjától pedig már könnyen felszaladnak a kilók!
TIPP: Jó megoldás, ha reggel az első pohár vízbe egy kis szódabikarbónát teszel, mert ez serkenti az anyagcserét. A napközben pedig igyál citromos vizet, hogy feltöltsd a szervezeted C-vitaminnal, így az őszi megfázás ellen is könnyebben védekezhetsz!

Étkezz színesen!

Használd a szezon friss gyümölcseit, zöldségeit, és egyél minél több almát, körtét, szőlőt, sütőtököt, céklát. A szemet gyönyörködtető, tarka ételek nem csak tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rosttartalmuk miatt a diétázók legjobb barátai is. A rostok ugyanis olyan, növényekben megtalálható szénhidrátok, amelyeket a szervezet nem képes lebontani. Ugyanakkor megfelelő vízbevitel mellett hosszú időre eltelítik a gyomrot, csökkentve ezzel az éhségérzetet, valamint serkentik az anyagcsere-folyamatokat. Rendszeres fogyasztásuk minden diétában alapvető!

Pótold a napsugarakat!

Egy jó darabig még nem kell elbúcsúzni a naptól, de szeptembertől már elkezdheted pótolni a D-vitamint. Az egyre gyakoribb rossz idő és a megnövekedett sötét órák száma miatt ugyanis könnyen vitaminhiányos állapotba kerülhet a szervezet: nem bírod az edzéseket, könnyen elfáradsz, rosszkedvű leszel, és akár egész nap álmos! Ha szeretnéd elkerülni mindezt, akkor az étkezéssel bevitt mennyiség nem lesz elég.
TIPP: A zsíros halak és a tojássárgája nagy mennyiségben tartalmaznak ugyan D-vitamin, de közel sem elégséges mennyiségben, ezért ajánlott megfelelő vitaminkészítményt szedni.

Őszi nagytakarítás

Tudományosan bizonyított, hogy a rendetlenség és a kosz negatív hatással van az emberek lelkivilágára - sőt a súlyára is! Ha úgy érzed, ez a problémanálad is fennáll, csinálj nagytakarítást, lomtalanítást! Pakold el a nyári ruhákat, dobj ki mindent, amire már nincs szükséged, vedd elő az őszi dekorációkat, mosd ki a függönyöket -és így tovább. Egy alapos rendrakással nem csak nagyobb mennyiségű kalóriát tudsz elégetni, hazatérni is sokkal jobb lesz egy tiszta, rendes otthonba. 

Még több tipp a fitt őszhöz az eheti Fanny Magazinban! Keresd az újságárusoknál és online változatban aDIGITÁLSTANDON!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss