Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Osso buco

MME MME
3 3.7/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal, reszelt citrom héjával fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban körbesütjük. Egy lábosba tesszük.

Közben a zöldségeket apró kockákra vágjuk. Vajon pároljuk, hozzáadjuk a vörös- és a póréhagymát, majd a paradicsompürét, majd a zúzott fokhagymát. Tovább pirítjuk, majd a fűszereket is rászórjuk, és fehérborral felöntjük. Felforraljuk, és a hússzeletekre öntjük.

Alufóliával lefedve sütőben 190 fokon 1 óra 40 percig pároljuk. Időnként kevés bort öntünk hozzá. Ha a hús már vajpuha, a mártását még sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Köretnek párolt cukkinit adunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss