Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

120 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket. 
  2. A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
  3. Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell utánízesítjük és felöntjük az alaplével.
  4. Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sárfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
  6. Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss