A megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat a vágott felükkel felfelé elrendezzük egy kiolajozott tűzálló tálban. Néhány ág kakukkfű lecsipkedett leveleivel megszórjuk őket, majd meglocsoljuk a meghámozott, átnyomott fokhagymával és a mézzel elkevert olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A tésztát forrásban lévő, egy kevés sóval és őrölt sáfránnyal ízesített vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a falatnyi darabokra tépkedett sonkát.
A tésztát leszűrjük és csepegtetjük, elosztjuk 4 db tányérban, végül elrendezzük rajta a sült paradicsomokat és a ropogósra sült sonkafalatokat.
Ha vegetáriánusoknak készítjük az ételt, sonka helyett parmezánforgáccsal megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre