Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors zabpelyhes dán zsemle

MME MME
> 90 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk) majd egy evőkanál segítségével összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 1 órát kelni hagyjuk, míg két-háromszorosára dagad a tészta.
  2. A 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából két evőkanál segítségével halmokat teszünk a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé megnőnek. (Én kisebbeket sütök, az azt jelenti, hogy egy jó nagy púpos evőkanállal teszek egy zsemléhez, így 16 darab kicsi zsemlém lesz.)
  3. A tepsit a forró sütőbe helyezzük, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss