Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megkóstoltuk az ország tortáját! Íme 13 vélemény a Balatoni habos mogyoróról

default user icon
MME
Megkóstoltuk a Balatoni habos mogyorót, és arra buzdítottuk olvasóinkat is, osszák meg velünk tapasztalataikat az idei országtortáról. A vélemények igazán vegyesek, lássuk a legjobbakat!

Sok cukrászdában kapni már az idei országtortát, a Balatoni Habos Mogyorót, melyet a budapesti SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített. Ezen felbuzdulva mi magunk is megkóstolunk, és kíváncsiak voltunk, mit szóltak hozzá olvasóink. Azt tapasztaltuk, mint minden eddigi torta, az idei is rendkívül megosztó. Van, aki szerint gejl és tömény, mások épp az ellenkezője miatt szerették. Volt, aki kidobta, mások akár két szeletet is bevágtak volna belőle. Íme az eddigi vélemények a 2017-es országtortáról.

A torta mogyorós habtészta alapú, melyen mogyorós roppanós réteg, feketeribiszke-zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoróhab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva.

"Mogyoróimádóként nagyon vártam, hogy megkóstolhassam az idei tortát, és szerencsére nem csalódtam. A roppanós és a krémes réteg isteni, és a mogyoróolajos bevonat is nagyon ízlik a tetején. A gyümölcszselé tökéletesen passzol a csokis-mogyorós ízvilághoz, a habos textúra miatt pedig nem túl tömény. Ennek ellenére nálam még mindig az Őrség zöld aranya a mindenkori favorit, az ezüstérmet azonban elhappolta a Pándi meggytortától!" (Dömötör Viola, a Mindmegette szerkesztője)

"Megboldogult nagyikám messze földön híres mogyorótortájára emlékeztet a tésztalap, isteni volt, hogy abban is ropogott a mogyoró. A fajsúlyos, roppanós réteg tökéletes párja a habkönnyű mogyorós, a kissé fanyar ribizlizselé pedig teljesre kerekíti az ízeket. A tetején, abból a hajszálvékony, mogyoróolajos csokibevonatból pedig egy egész táblányit be tudnék falni! Összességében: ha most lenne esküvőm, ezt kérném tortának!" (Pataky Krisztina, a Mindmegette szerkesztője)

"Nagyon finom volt, a legfinomabb a második, réteg, a vastag krém. Az is jó, amelyik ropog. Az a piros olyan, mintha gumicukor lenne. Tényleg Anya, kaphatok gumicukrot?" (Vince, 5)

"Én nem vagyok kifejezetten édesszájú, épp ezért nagyon ízlett ez a nem túl édes, kicsit ropogós, könnyű sütemény. A gyümölcszselés részek savanykás íze csodásan passzol a mogyorós krémhez. Emiatt egy kicsit a második és egyben utolsó, általam kedvelt süteményre asszociáltam falatozas közben, a flódnira. Összességeben: a flódni többé nincs egyedül a sütilistámon!" (Miklós)

"Az én ízlésemnek túl édes, túl tömény, ezért csak egy fél szeletet tudtam belőle megenni. Nem mondom, hogy rossz, de számomra nem is különleges." (Imre)

"Az esztergomi Kovács cukiban kóstoltam a Balatoni habos mogyorót. Roppant finom volt. Mondjuk a Szabolcsi almás máktorta nálam még mindig a favorit!" (Ildikó)

"Mi ma kóstoltuk a Balatoni habos mogyorót, mennyei. Nem gejl, nem nehéz. Nem gondoltam, hogy egy mogyorós süti ennyire finom is lehet." (Mariann)

"A mogyoróst kóstoltuk, fincsi nem gejl, érdekes a textúrája. Eddig nálam a tavalyi (Őrség zöld aranya) viszi a prímet." (Ildikó)

"Szuper! Főleg, hogy nem megterhelő, nem túl édes, könnyű és habos. Fincsi." (Krisztina)

"Borzalmas! Tömény, túl édes, ehetetlen. Ki is dobtam." (Anikó)

"Isteni fincsi, de baromi drága!" (Zsuzsanna)

"Nekem túl édes volt, pedig nagyon édesszájú vagyok." (Eszter)

"Alapvetően ízlett, de nem találtam különlegesnek. Kicsit gejl, és a mogyoró az összes többi ízt elnyomja benne." (Bíborka)

A Balatoni habos mogyoró receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének tagjai készíthetik.

ÍME AZ ORSZÁG TORTÁJA! A BALATONI HABOS MOGYORÓ LETT A GYŐZTES 2017-BEN >>> 
ÍGY GRATULÁLT AZ ORSZÁG TORTÁJÁHOZ FŐCUKRÁSZÁNAK A SUGAR! SHOP >>> 
ŐRSÉG ZÖLD ARANYA - MAGYARORSZÁG TORTÁJA 2016 - ÍME A RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss