Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrségi hajdinás vargányaleves

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A hajdinát megmossuk, és hideg vízben áztatjuk 3-4 órán át. A nyers vargányát megtisztogatjuk és feldaraboljuk, a szárítottat leöblítjük. (Nem kell beáztatni.) A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert feldaraboljuk, a hagymákat apróra kockázzuk.
  2. A felforrósított zsíron megpirítjuk a hagymát és az előkészített gyökérzöldségeket. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, beletesszük a vargányát, és 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a hajdinát és 10-12 percig főzzük.
  3. Végül beletesszük a tárkonyt, a szálas lestyánt, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet, és további 1-2 percig főzzük. Tálalás előtt a lestyánt kivesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss