Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oroszkrémtorta

70 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához (26 cm-es átmérőjű):
  • 8 darab tojás
  • 8 ek rizsliszt
  • 8 ek cukor
  • A krémhez:
  • 10 db tojássárgája
  • 1 l tej
  • 5 ek cukor
  • fél fiola vanília aroma
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl Hulala habalap
  • 1 cs zselatin
  • mazsola (opcionális)
  • rum, vagy rumaroma (opcionális)
  • A díszítéshez:
  • 4 dl Hulala habalap
  • eper
  • cukorgyöngyök

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 30 perc alatt. Tűpróba!! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk. A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A habalapot verjük kemény habbá, a zselatint kb egy dl vízben keverjük el, és forráspontig melegítsük (nem kell főzni). A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is, keverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát, én nem tettem. A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára. A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét, és az oldalát is díszítsük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss