A tojásokat a tésztához kettéválasztjuk.
A fehérjét a keverőtálba tesszük 5 dkg cukorral, közepesen kemény habbá verjük.
Másik tálban összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olajat és a 20 dkg cukrot.
A harmadik tálban elkeverjük a sütőport az átszitált lisztben.
A tojássárgájás keveréket kézi habverővel elkeverjük. Ehhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
A végén beleforgatjuk a felvert fehérjét.
Tortakarikába rakjuk, amit sütőpapírral bélelünk, csak az alját kenjük ki vajjal vagy olajjal, küldönben nem jön fel a tészta.
Alul-felül sütéssel 155 fokon 60-65 perc alatt készre sütjük.
Krémhez:
Először 60 g rumban beáztatunk 80 g mazsolát.
Egy lábasban elkeverjük habverővel a 6 tojássárgáját, a 2 tojásfehérjét, 20 g lisztet, 200 g cukrot, 450 ml tejet, 1/2 csomag vanília aromát. Az összetevőket felfőzzük. Amikor elég sűrű már az állaga, egy kis hideg vízben elkeverünk egy ek keményítőt, és még ezzel is stabilabbá tesszük a krémet. Ezt követően hozzáadjuk a kicsit megpuhult mazsolákat és a rumot.
Végül a krém lazításához hozzáadunk még 4dl felvert tejszínhabot.
A tortát először ketté vágjuk, majd ezeket a lapokat szintén ketté. Így 3 réteg krémet tölthetünk bele. Esetleg gyümölcsdarabokkal is feldobhatjuk még a tortát.
Betöltés után egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Következő napon ízlés szerint díszíthetjük naranccsal, csokival, pirított mandulával.