Elkészítés: A karajt 2 liter vízben feltesszük főni, majd belerakjuk a megtisztított, egészben hagyott sárgarépát, gyökeret, zellert, a vöröshagymát héjasan, a szemes borsot és 1 evőkanálnyi sót.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiszedjük egy tányérba.
Kicsit később már a hús is megpuhul, és azt is kivesszük a levesből, amibe beletesszük a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát, a lecsurgatott zöldbabot és a babérlevelet. Ezek kb. 15 perc alatt megfőnek.
Közben az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levéve a tűzről néhány perc múlva 1 dl hideg vízzel felengedve és a tejfölt beleöntve alaposan elkeverjük, és az egészet beleöntjük a levesbe, s összerottyantjuk.
A kiszedett sárgarépát és gyökeret felkarikázva, a húst a csontról lefejtve, kis kockákra darabolva tálba tesszük, és ráöntjük a forró levest.
Citromlével savanyítjuk, a tetejét pedig meghintjük az összevágott petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre