Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz zöldbableves

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt 2 liter vízben feltesszük főni, majd belerakjuk a megtisztított, egészben hagyott sárgarépát, gyökeret, zellert, a vöröshagymát héjasan, a szemes borsot és 1 evőkanálnyi sót.

Amikor a zöldségek megfőttek, kiszedjük egy tányérba.

Kicsit később már a hús is megpuhul, és azt is kivesszük a levesből, amibe beletesszük a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát, a lecsurgatott zöldbabot és a babérlevelet. Ezek kb. 15 perc alatt megfőnek.

Közben az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levéve a tűzről néhány perc múlva 1 dl hideg vízzel felengedve és a tejfölt beleöntve alaposan elkeverjük, és az egészet beleöntjük a levesbe, s összerottyantjuk.

A kiszedett sárgarépát és gyökeret felkarikázva, a húst a csontról lefejtve, kis kockákra darabolva tálba tesszük, és ráöntjük a forró levest.

Citromlével savanyítjuk, a tetejét pedig meghintjük az összevágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss