Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz uborkás-gombás csirke kapros galuskával

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,2-1,4 kg csirke
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 kávéskanál csípős mustár
  • 1 késhegynyi szárított kakukkfű
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • A galuskához:
  • liszt
  • tojás
  • kaporlevél

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmossuk, 8 darabra vágjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeljük.

Vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 2 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a bort, és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc).

Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és a mustárt. A húsdarabokat az edény egyik oldalára tesszük, a mártáshoz adjuk az uborkát és a tejfölt,
megszórjuk kakukkfűvel, utána sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

Mély tálba szedjük, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.

Hagyományosan készített galuskával tálaljuk, amit meghintünk kaporlevéllel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss