Kiderült, hol és mikor nyitja meg első magyarországi boltját a Mere

default user icon
MME
A két hónapja tartó találgatások után most kiderült, hogy mikor nyitja meg első magyarországi boltját az Aldi és a Lidl nagy versenytársaként emlegetett orosz üzletlánc, a Mere. Az időpont mellett az első bolt helyére is fény derült.

Áprilisban röppent fel a hír, hogy Magyarországra is kiterjesztené bolthálózatát a Mere. A cég 20 üzlet nyitását  és 700 millió eurós forgalom lebonyolítását tűzte ki célul. A meghökkentő számadatok miatt, és mert sem kormányzati, sem piaci szereplők nem hallottak a Mere érkezéséről sokáig úgy gondolták, talán csak áprilisi tréfa volt az egész. Most azonban úgy tűnik, a Mere szándékai komolyak, és már konkrét tervvel állt elő az üzletlánc. 

Itt nyílhat az első magyarországi Mere

A korábbi tervekhez igazodva először Budapesten és az agglomerációban nyitna üzleteket a Mere, ezután terjeszkedne tovább a vidéki városokban is. Ez persze többéves beruházás, még akkor is, ha minden zökkenőmentesen zajlik majd. Így ebben az évben egy üzlet nyitása a reálisan kitűzött cél, amihez a Mere már előkészítette a szükséges dokumentumokat, és hamarosan beadja azokat az illetékes szerveknek. Emellett tárgyalnak a leendő boltok lehetséges helyszíneiről, ugyanis a cég nem akar új üzleteket építeni, hanem már meglévő ingatlanok átalakításában gondolkodik. A Mere által is alkalmazott raklapos boltberendezéshez kifejezetten nagy, legalább 1000 négyzetméter területű épületeket keresnek. Ilyen méretű ingatlant találtak Budapesten a IV. kerületben, Vácon és Szegeden is, melyek bérbevehetőségéről már tárgyal a cég. 

Ha a Mere megkapja a hatósági engedélyeket, nagy valószínűséggel az újpesti ingatlan lesz az a hely, ahol megnyílik az első magyarországi üzletük. A terveik szerint ez még 2024-ben, de csak az év vége felé történik meg. 

A Lidl első számú konkurenciája lehet

Ahogy arról mi is írtunk, a nagy diszkontláncok komoly versenytársat kaphatnak a Mere érkezésével. Az orosz üzletlánc ugyanis jóval a piaci ár alatt kínálja termékeit, és kifejezetten az álagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező vásárlókat célozza meg kínálatával. A bolthálózat például a Metróhoz hasonlóan raklapon kínált választékkal várja az érdeklődőket. 

ÍGY NÉZ KI BELÜLRŐL A MERE ÜZLETE, AZ OROSZ LIDLNEK IS NEVEZETT OLCSÓ RAKTÁRÁRUHÁZ>>> 

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:  

Ezek is érdekelhetnek

Friss