Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megnyíltak az új orosz Mekik! Mutatjuk, milyen lesz a hamburger

default user icon
MME
Itt vannak az első felvételek arról, milyen lesz a menü a McDonald's helyébe lépő orosz étteremláncban.

A McDonald's már márciusban bezárta az összes éttermét Oroszországban az orosz-ukrán háború miatt. A vállalat viszont nem állt meg itt, nem sokkal később bejelentették: végleg elhagyják piacuk ezen szegmensét és eladják minden érdekeltségüket.

A vállalat azzal indokolta lépését, hogy az Ukrajnában dúló háború miatt kialakult kiszámíthatatlan működési környezet és az erősödő humanitárius válság nem teszi lehetővé fenntartható üzletvitelük folytatását Oroszországban. Ez nem is csoda, hiszen a bezárások után a cég továbbra is fizette a bérét minden munkatársának, ami havi szinten 50 millió dolláros (18,5 milliárd forintos) költséget jelentett a 850 üzletre és 62 ezer dolgozóra vetítve.

A moszkvai vasútállomáson található gyorsétterem zárt be utolsóként az országban, ami előtt kilóméteres sorokat kellett kivárniuk a vásárlóknak az utolsó napon. De nem kellett sokáig sajtburger nélkül maradniuk: az első 15 „orosz Meki” vasárnap nyílit meg Moszkvában, hétfőn pedig további 50 étterem újranyitását tervezik.

Az étteremlánc neve Vkuszno - i tocska, ami nagyjából annyit jelent, hogy Finom - és pont. A cég tervei szerint megőrzi a megszokott hangulatot, de mindent eltávolít, ami a McDonald’s-ra utal. A kezdetekben még nem lesz elérhető a teljes kínálat, a BigMac és a McFlurry fagyi pedig lekerült az étlapról, mert ezeket a termékeket a cég szerint a fogyasztó a McDonald’s márkához köti - írja a Metropol.

Ezek is érdekelhetnek