Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz krémes

120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb. 1/3-ad részét elvesszük, és beledolgozzuk a kakaót. A fehér tésztát háromfelé osztjuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni. A kakaós tésztát is háromfelé osztjuk, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
  2. A fehér lapokat 24×39 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátoldalára tesszük. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a darabos dióval. Az első kakaós, fagyos tésztát ráreszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik két lappal is ugyanígy járunk el.
  3. A krémhez a lisztet felfőzzük a sűrített tejjel, majd kihűtjük. Ezután a vajjal és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzákeverjük. A lapokat megkenjük, egymásra helyezzük, és a tetejét is megkenjük a krémmel. A süteményt ezután néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. A cukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, és a diót beleforgatjuk. Vajjal lekent tányérra borítjuk. Amikor kihűlt, aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. A sütemény tetejét megszórjuk a karamelles aprított dióval, és szeletlve tálaljuk. 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt. Nagyon finom krémmel készült, ajánlom az elkészítését. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss