Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Blini és borscs: íme 3 szuper orosz étterem Budapesten

Bizony, az oroszok a spájzban vannak, de ennek mindannyian csak örülhetünk, mert a spájz után a konyha következik, ahonnan finomabbnál-finomabb falatokkal kerülnek elő. A budapesti kínálat szerencsére folyamatosan bővül és már nem csak Budán, de Pesten is találni izgalmas orosz éttermet.

Ennek köszönhetően könnyedén megkóstolhatjuk a híres blinit, az elmaradhatatlan és erősen addiktív pelmenyit, tobzódhatunk a különféle gazdag halas salátákban és főételekben, tesztelhetjük a beluga kaviárt, valamint megismerkedhetünk az orosz desszertekkel is.

Arany Kaviár Étterem

Az orosz gasztronómia magyarországi állócsillaga az Arany Kaviár, amely nem csak a legjobb orosz gasztronómiai hagyományokra épít, hanem egyszerre hagyománytisztelő, valamint innovatív, újszerű is. A rendkívül elegáns, Moszkva és Szentpétervár úri otthonainak hangulatát adó enteriőr jó hátteréül szolgál ahhoz, hogy megtapasztaljuk milyen is az igazi orosz vendégszeretet. Az a la carte étkezés mellett lehetőségünk nyílik különféle degusztációs menüsorokon keresztül megismerkedni azzal a modern, orosz nemzeti konyhával, amelynek XIX. századi létrejöttét sokban segítették az orosz udvarban tevékenykedő francia szakácsok. A Vár oldalában megbújó étteremben nem csak a belső tér kialakítása rabul ejtő, hanem a belső kert is kifejezetten hangulatos, vendégmarasztaló.

MoszkvaTér

Az ikonikus orosz ételeket nem csak aranyozott dekorációtól övezve fogyaszthatjuk. A MoszkvaTér a kor igényeinek megfelelően kialakított bisztró, amely ennek megfelelően egyfajta orosz street foodot kínál. A kedvelt orosz fogásainkat előzetes foglalás és vastagabb pénztárca nélkül, könnyedén beszerezhetjük a Belvárosi Piac emeletén található parányi, de igazi orosz hangulatot árasztó kifőzdében, amely számos minőségi hellyel közösen foglalja el a piac galériáját. A többféle töltelékkel kínált, ecettel és tejföllel megbolondított pelmenyi mellett, találkozhatunk itt a híres orosz céklalevessel, a borsccsal is, aminél jobb melengető fogást elképzelni sem lehet, hacsak nem folyamodunk a klasszikus megoldáshoz, s nem iszunk meg egy-két, esetleg több kupica vodkát is az ételek mellé.

Babuska

Ha még egyszerűbb módon és még áttekinthetőbb rendszer mentén szeretnénk közeledni az orosz konyhához, akkor érdemes betérni a Babuskába, az orosz ételbárba, ahol a látványpultban már ott pihen szinte minden fogás, amiből választhatunk. A nagy klasszikusok természetesen itt is megtalálhatók, a borscs mellett a káposztából készült szoljanka és hideg uborkaleves, okroska vár ránk, a pelmenyi mellett varenyiki, azaz krumplis tésztából készített, általában édes töltelékkel kínált derelye is kapható. A Babuskában arra az esetre is felkészültek, ha betérő vendégek kissé tanácstalanok lennének, így többféle ízelítő-menü is kérhető, amiben egy teljes ételsoron át kóstolhatjuk az izgalmasabbnál izgalmasabb orosz fogásokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss