Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz elegáns

MME MME
2 3.3/5
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát 1 napig hagyom száradni. 5 dkg diót és 5 dkg mazsolát beáztatok rumba 24 órára.

A piskóta tésztát kockára vágom. Egy üvegtálba teszem a kockára vágott piskóta felét. ¾ liter tejből 2 tojással és a vaníliás pudinggal vaníliasodót készítek, hogy sűrűbb legyen. A sodót kihűtöm és egy részét a piskótára öntöm. Erre rászórom a megáztatott diót és mazsolát, a maradék rumot ráöntöm. A megmaradt piskótát ennek a tetejére teszem. Őszibarackbefőttet vagy kompótot teszek egy soron a tetejére, jó sűrűn, ráöntöm a maradék vaníliasodót. 4 dl tejszínt porcukorral és vaníliás cukorral ízesítek, 2 csomag habfixálóval felverem (nem szifonnal), és a sütemény tetejére formával kinyomom. Díszítem meggybefőttel, darabos vagy reszelt csokoládéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss