Elkészítés: Előző nap 6 tojásból piskótát sütök. A piskótát 1 napig hagyom száradni. 5 dkg diót és 5 dkg mazsolát beáztatok rumba 24 órára.
A piskóta tésztát kockára vágom. Egy üvegtálba teszem a kockára vágott piskóta felét. ¾ liter tejből 2 tojással és a vaníliás pudinggal vaníliasodót készítek, hogy sűrűbb legyen. A sodót kihűtöm és egy részét a piskótára öntöm. Erre rászórom a megáztatott diót és mazsolát, a maradék rumot ráöntöm. A megmaradt piskótát ennek a tetejére teszem. Őszibarackbefőttet vagy kompótot teszek egy soron a tetejére, jó sűrűn, ráöntöm a maradék vaníliasodót. 4 dl tejszínt porcukorral és vaníliás cukorral ízesítek, 2 csomag habfixálóval felverem (nem szifonnal), és a sütemény tetejére formával kinyomom. Díszítem meggybefőttel, darabos vagy reszelt csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre