A megmosott húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd beledobjuk a húst, és megpirítjuk a hagymás olajon.
A paradicsompürét és a pirospaprikát is hozzákeverjük, és állandó keverés mellett tovább pirítjuk. Az alaplével felöntjük, és közepes hőfokon főzzük.
Közben a sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk, a burgonyát pedig kockákra. Ha a hús félig megfőtt, a fazékba tesszük a zöldségeket is. Tovább főzzük, míg az összes hozzávaló puha nem lesz.
Belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és még pár percig főzzük. A levest melegen kínáljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel, és adunk hozzá friss kenyeret.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre