Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Örmény marhahúsleves

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A megmosott húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd beledobjuk a húst, és megpirítjuk a hagymás olajon.

2.

A paradicsompürét és a pirospaprikát is hozzákeverjük, és állandó keverés mellett tovább pirítjuk. Az alaplével felöntjük, és közepes hőfokon főzzük.

3.

Közben a sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk, a burgonyát pedig kockákra. Ha a hús félig megfőtt, a fazékba tesszük a zöldségeket is. Tovább főzzük, míg az összes hozzávaló puha nem lesz.

4.

Belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és még pár percig főzzük. A levest melegen kínáljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel, és adunk hozzá friss kenyeret.

Ezek is érdekelhetnek

Friss