Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi jöhet még? Őrjöngő vevők nyalogattak tojást ebben a szupermarketben

Egészen elképesztő, hogy mik vannak! Az emberek képesek azért bemenni egy üzletbe, hogy nyers tojást nyalogassanak. És, hogy miért is tesznek ilyet? A válasz egyszerű: pénzért.

Az egyik orosz szupermarketlánc tulajdonosa ugyanis bejelentette, hogy egymillió rubel (körülbelül 4 millió forint) kártérítést fizet annak a vásárlónak, aki bebizonyítja, hogy ételmérgezést kapott az üzletben kapható ételektől. Talán nem meglepő, hogy sokan éltek a lehetőséggel, és elfogadták a különös ajánlatot.

Itt kezdődtek a problémák

A múlt hónapban a jekatyerinburgi székhelyű Zhiznmart szupermarketlánc komoly bajba került, ugyanis 18 embert szállítottak kórházba ételmérgezés gyanúja miatt. A vásárlók állítólag olyan élelmiszerektől betegedtek meg, amelyeket a boltban vásároltak. A történtek miatt több beszállító is megtagadta az együttműködést a Zhiznmarttal, ugyanis attól tartottak, hogy a Rospotrebnadzor, Oroszország fogyasztóvédelmi ügynöksége náluk is átfogó vizsgálatot rendel majd el - írja a Gulf Daily News.

Özönlöttek a vevők a boltba

A fenti történet miatt az üzlet tulajdonosa megígérte, hogy minden olyan vásárlót kártalanít, aki bizonyítottan a boltból származó termékektől lett beteg. Ahogyan a bejelentés terjedt, úgy özönlöttek a vevők a szupermarketbe. A vásárlók abban reménykedtek, hogy majd ők is ételmérgezést kapnak: sokan kétségbeesetten próbáltak megfertőződni, ezért arra is képesek voltak, hogy tojást nyalogassanak az üzletben.

Hiába próbálkoztak

„A legfrissebb információk szerint a Rospotrebnadzort és a helyi kórházakat elárasztották a Zhiznmarttal kapcsolatos ételmérgezésről szóló állítások, bizonyítékok nélkül” – mondta Ivan Zaichenko, a Zhiznmart alapítója. Hozzátette: „Az emberek mindenre panaszkodnak, azokra az ételekre is, amelyeket néhány nappal ezelőtt vettek, azokra is amelyek minden ellenőrzésen és teszten átmenetek, sőt, azokra is, amiket áprilisban vásároltak. Nem hivatalosan ugyan, de ez szoros összefüggésben van az ígért egymillió rubeles kártérítéssel.”
Zaichenko azt is elárulta, hogy a jelenleg is vizsgált 18 eset közül, bármelyik vásárló megkapja a pénzt, ha kiderül, hogy az üzletből származó termék volt a bűnös. De a többi, őrjöngő vevővel nem tudnak mit kezdeni, az ő kérésüket figyelmen kívül fogják hagyni.

Borítókép: Shutterstock

 Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss