Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriási siker! Több, mint 15000 induló a félmaratonon!

default user icon
MME
A vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon a férfiaknál és a nőknél is kenyai siker született, melyen Józsa Gábor és Kácser Zita is megvédte országos bajnoki címét! A félmaratonra több, mint 15000-en vállalkoztak a meleg idő ellenére.

A nyári hőség sem riasztotta vissza azt a közel 15000 bátor futót, akik rajthoz álltak múlt vasárnap a Wiz Air Budapest Félmaratonon. 
Sorozatban harmadszor nyerte meg a versenyt a kenyai származású Henry Kemboi, aki ráadásul eddigi legjobb budapesti idejével, 1:05:39 órával ért célba a Wizz Air Budapest Félmaratonon. Mögötte a szintén kenyai Abel Kibet Rop (1:06:54 ó), illetve a Rióban maratonon szerepelt Józsa Gábor ért célba. Az ob-t a magyar hosszútávfutó 1:07:44 órás eredménnyel nyerte meg - adta hírül a rendező Budapest Sportiroda.


Örömfutás

A nőknél Christine Moraa Oigo diadalmalskodott 1:18:52 órával, több mint fél perccel megelőzve Kácsert (1:19:25 ó), aki elégedetten nyilatkozott a verseny után: 
"Az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon 3000 méteres akadályfutásban álltam rajthoz, nagy esélyekkel a döntőre, ehhez képest sajnos egy esés után részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem, emiatt három hetet ki kellett hagynom. Ezek után a mai 21 kilométer egyfajta örömfutás volt a számomra, szinte végig mosolyogtam. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a címvédés." - mondta a bajnok. Mögötte Staicu Simona lett a harmadik helyezett, aki az ob-n második helyre futotta fel magát, és aki 20 éve indult - és nyert - először a Budapest Félmaratonon. 

Futás a sztárokkal az olimpiáért!

A rendezvényen a Budapest 2024 olimpiai pályázat csapata is megjelent, látványos installációkon és interaktív eszközökön keresztül tájékoztatta az olimpiai pályázat részleteiről az érdeklődőket. A Budapest 2024-es csapat 11 futóval szerepelt, a pálya mellett pedig a pályázat flashmob csapat tagjaival pacsizhattak azok, akik támogatni kívánták a budapesti olimpiai pályázatot. A budapesti pályázat népszerűsítésében az eseményeken számos sportoló és közismert ember vett részt eddig, támogatta többek között Szilágyi Áron, Risztov Éva, Berki Krisztián, Kovács István, Rubint Réka, Buda Márton, Görög Zita és Száraz Dénes is.

Hogyan  étkezned ahhoz, hogy szálkás legyél? A dietetikusunk válaszol! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss