hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztárok hada állt be mézeskalácsot sütni

default user icon
MME
Óriási mézeskalácsszív sütési akcióval startolt az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése: olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek hada segített az első 1353 darab mézeskalácsszív elkészítésében.

A tört mézeskalácsszív mára talán már mindenki által ismert emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtésének. Az immár 23. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben segíteni tudja a nélkülöző és bajbajutott családokat.Az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen 1353 szívecske készült, utalva a szervezet adományvonalára. A mézeskalácsok a sütést követő napokban a segélyszervezet adománypontjaira kerülnek, hiszen régi hagyománya az akciónak, hogy a segélyszervezet önkéntesei a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg adományukat.

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Szász-Kovács Emese, Baji Balázs, Szabó Gabriella, Vincze Ottó, olyan énekesek és zenészek mint Puskás Peti és a The Biebers, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Opitz Barbi, és olyan színészek és műsorvezetők mint Nagy Ervin, Kiss Ramóna, Rátonyi Kriszta, Szabados Ági és Tokár Tamás sütötték és díszítették az első 1353 darab szívecskét. 

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a meghitt és vidám hangulatú rendezvényen elmondta: „Nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353, melynek tárcsázásával már mától 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz.”

Gáncs Kristóf hozzátette, hogy bár az egyházi advent csak az első vasárnapi gyertyagyújtással veszi kezdetét, az adománygyűjtés már ezekben a napokban is zajlik: a hét elején elkezdődött az adománykuponok árusítása a TESCO áruházak kasszáinál, és már hívható a 1353-as adományvonal is.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az "ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!" is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss