Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriási magyar sajtsiker Jordániában!

default user icon
MME
Osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázók sajtjait is megelőzve, több száz tonna mennyiségű ömlesztett magyar Cheddar sajtkonzerv kerül hamarosan a közel-keletre!

A külföldön is rendkívül sikeres magyar sajtgyártó, a Kőröstej ismét elnyerte a Jordán hadsereg pályázatát. A megállapodás szerint több száz tonna sajtkonzerv kiszállítása történik meg hamarosan: a Buda márkájú, ömlesztett Cheddar sajtkonzerveket juttatják el a közel-keleti ország fegyveres ereje számára.



A közel ezer főt foglalkoztató vállalatcsoport a legnagyobb magyar sajtexportőr, eladásaik 65-70%-a külföldre történik.Hajdú márkájuk világszinten elismert, a Közel-Keleten az egyik legkedveltebb sajtmárka, de hazánkban is piacvezető egyes sajtkészítmények között. „Célunk, hogy tovább erősítsük pozíciónkat az exportpiacokon, miközben a Hajdú márkával egyre több igényes hazai sajtkedvelő szívét is elnyerjük. Olyan emblematikus termékekkel, mint az ausztriai sajtolimpián arany- és ezüstérmes Hajdú grill sajt és joghurtsajt.” – mondta el érdeklődésünkre Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Kft. ügyvezetője. 

A Kőröstejet a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Dr. Riad Naboulsi alapította 1989-ben. Mára Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártójává és élelmiszer-exportőrévé vált. Egyedülálló technológiával és világszínvonalú berendezésekkel felszerelt gyáraiban kiváló minőségű sajtokat készít, fő profilja a kashkaval, grill sajt, parenyica, halloum, labneh, trappista és krémfehér sajtok gyártása, belföldi és export értékesítése. Termékei a hazai piacon kívül a Közel-Kelet szinte valamennyi országában és az Európai Unió számos országában keresettek. Az elmúlt két évben 5 kontinens 38 országába exportáltak sajtokat, ebből 31 országba Hajdú márkanév alatt.

(x)

Ezek is érdekelhetnek