Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriás grízgaluska (daragaluska)

MME MME
70 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A tojást elhabarjuk, és apránként hozzáadjuk a búzadarát. Amikor tejföl sűrűségű a massza, egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A levesalaplevet felforraljuk, majd kis lángon "pezsegtetjük".
  3. Az időközben megszilárdult galuskatésztából teáskanál segítségével nokedliket szaggatunk, és a forró levesbe tesszük főni.
  4. Amikor feljönnek a leves tetejére, picit még hagyjuk, majd tálkába halmozzuk. Ha a tálalásig még hosszabb idő telik el, akkor a grízgaluskákat az alaplében is hagyhatjuk kihűlni.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a grízgaluska

Ezek is érdekelhetnek

Friss