Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreókrémes tölcsérdesszert

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztatölcsérhez:
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 1 dkg ecet
  • 1 dkg só
  • Az oreós krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 dkg porcukor
  • 7 db Oreo keksz
  • 1 dkg zsetinlap

Elkészítés

  1. A vaj 80%-át a liszt 20%-ával összegyúrjuk és felhasználásig a hűtőbne pihentetjük. A maradék lisztből és vajból, a só, az ecet és a víz hozzáadásával meggyúrjuk az tésztát. A simára gyúrt tésztát -ha az edény falától vagy az asztaltól elválik -, lisztezett munkaasztalon kigömbölyítjük, a felületét késsel bevagdossuk, és 20-25 percig pihentetjük.
  2. A vajas masszát a pihentetett tésztába gyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát egyszer szimplán, egyszer duplán meghajtogatjuk, majd 20-30 percig pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tésztát ismét félbe, majd még félbe hatjuk, tehát a vajas tésztát összesen négyszer hajtogatjuk. Utolsó hajtogatás után a tésztát további 20-30 percig pihentetjük. Egy részét kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk és feltekerjük a tölcsér sütőformára, majd 230-250 fokon aranybarnára sütjük, majd a tölcsérformán hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával elkeverjük, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt és beletördeljük a kekszeket. Ha nem szeretnénk nagyobb kekszdarabokat a krémbe, daráljuk le az Oreot.
  5. A krémbe belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott ajd kicsavart zselatint. (A krém egy kicsit lágynak tűnhet, de a hűtőben majd megszilárdul.)
  6. Egy habzsák segítségével megtöltjük a tésztatölcséreket, a tetejét összetört oreódarabkákkal díszítjük.

    Nézd meg az elkészítést videón! >>>

Megjegyzés

Ha gyorsítanál az elkészítési folyamaton, használj bolti vajas leveles tésztát! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss