Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreo torta házilag

90 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd átszitáljuk.
  2. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és a vaníliaaromát, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett először kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzácsorgatjuk az olajat és a feketekávét. Ezután szintén állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük.
  3. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, tűpróbáig.(Légkeverésnél 160 fokon, alsó-felsőn 180 fokon 40 percig sütjük, és 30 perc után alufóliával letakarva sütjük tovább, nehogy túlpiruljon a teteje.)
  4. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd egy liszttel megszórt sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Sütés közben a tészta közepe kissé megemelkedik, és azért kell átfordítani, hogy szép egyenletes legyen kihűlés után.)
  5. Az oreó kekszet apró darabokra tördeljük, majd kétfelé osztjuk, és félretesszük. A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, majd félretesszük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig.
  6. A tojássárgákat simára keverjük 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A maradék tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kevergetve teljesen kihűtjük. (Ha kevergetve hűtjük ki, akkor szép sima krémet fogunk kapni.)
  7. Amikor a főzött krém kihűlt, hozzáadjuk a kikevert mascarponéhoz, és szintén simára keverjük.
  8. 1 dl vizet forráspontig hevítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik és kihűl. Ezután a kihűlt zselatint a főzött krémhez öntjük, és simára keverjük. Végül kivesszük a hűtőből az előzőleg kemény habbá vert tejszínt, és apránként, fakanállal a krémhez keverjük. (Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez.)
  9. A teljesen kihűlt tésztát két egyforma részre vágjuk, majd az egyik lapot visszahelyezzük az előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután egyenletesen rákenjük a krém 1/3-át, majd megszórjuk az apró darabokra tördelt keksz felével. Egyenletesen rákenjük a maradék krém felét, és megszórjuk a maradék keksszel. Végül egyenletesen rákenjük a megmaradt krémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel kicsit lenyomkodjuk.
  10. A vajat felhevítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad és kihűl. Ezután egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
  11. Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és keksszel. Szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Az Oreo keksz már magában is nagyon finom, ezt pedig csakis fokozni tudjuk, ha egy krémes tortába belecsempésszük. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss