hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreo-krémes torta

40 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel sűrű masszává keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd a tojások fehérjéből készült habhoz keverjük a sárgáját, aztán fokozatosan a lisztes keveréket.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
  4. A tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy kevés cukrot, majd felverjük. Hozzáadjuk a mascarponet, és a végén jöhet bele az apróra összezúzott Oreo keksz, majd az egészet átkeverjük.
  5. Felvágjuk a piskótát, majd egy kevés eperlekvárral megkenünk minden lapot és jöhet a krém. A maradék krémmel pedig be vonjuk a torta külsejét.
  6. Én rózsaszín krémmel díszítettem, ehető virágokkal, eperrel (ez elhagyható), illetve az oldalát az összezúzott oreo darabokkal. 

Megjegyzés

Nagyon finom. - ritakiss

Ezek is érdekelhetnek

Friss