hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreo keksz

60 perc
rafinált
megfizethető
30 adag
Hozzávalók
  • A kekszhez:
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaó (!!!)
  • 1 teaskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és a gyúrófejes robotgéppel először a legkisebb fokozaton, majd ha már egy kicsit összeállt, akkor a legnagyobb fokozaton addig gyúrjuk, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.
  3. Ekkor kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik.
  4. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad.Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük.
  5. A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és addig nyomjuk össze, amíg a krém elérti a kekszek széleit. Egy kés segítségével eltávolítjuk a felesleget a szélekről.
  6. Pár percre, amíg a krém megszilárdul, hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is.

Megjegyzés

A krém pindurit vajas, szerintem alakítható ízlés szerint. :) - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss