A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymaport. Hozzáöntünk 3 dl vizet, az olívaolajjal együtt, és laza tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, egy kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen, letakarva kelesszük a duplájára kb. 1 óra alatt.
A tésztából kinyomkodjuk a levegőt, majd beolajozott kézzel harminc egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. Elrendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket .
Elosztjuk a tésztakorongokon a mogyorót, az aszalt szilvát, a felaprított sonkát, a kapribogyót, és további kb. 15 percig kelesztjük őket. Ezután megkenjük a falatkákat egy kevés olívaolajjal, megszórjuk némi szárított oregánóval, és aranybarnára sütjük, 190 fokon kb. 15 perc alatt.